27 Temmuz 2007 Cuma

23cokmug3 ya da "23 Çok mu Güç?" Kampanyası


Gün geçmiyor ki yeni bir kampanya, seferberlik, nümayiş ortaya çıkmasın. Okuluna, derslerine, ailelerine ilgi alaka göstermeyen bi grup genç yine, yeni bir icat çıkarmışlar. İsimleri de son moda isimlere çok uygun. 23cokmug3? E, genç dedik ya...

23cokmug3 kampanyasından dün görüştüğümüz bir arkadaş, kampanyanın amacını şöyle anlattı:
"Ülkemizin nüfusunun yarısından fazlası, seçmenlerin ise beşte biri 24 yaş altındadır. Gündelik hayatımızı en az işimiz, eğitimimiz ve ailemiz kadar etkileyen siyasal kararların verilme süreci, gerek hukuki gerekse var olan çarpık siyaset yapma anlayışı nedeniyle bizim müdahil olmamıza açık değildir. Bu sürece etkin katılımımızın yolu ancak örgütlü bir şekilde sesimizin duyurulması ile mümkün olacaktır. Bu çerçevede bize de sorumluluk düşmektedir. Seçilme yaşının 23’e düşürülmesini sağlayan çalışmalarla gençlerin siyasete aktif katılımını teşvik etmek amacımızdır."

Söylediklerine göre kampanya sadece internet üzerinden yürüyecekmiş. Bir email adresleri, blogları, web siteleri ve forumları varmış, olacakmış. Maşallahmış.

Pekiii, şimdi bu arkadaşlar bir tutturmuşlar milletvekili seçilme yaşı 25’den 23' e insin diye. Peki insin de, ha 25 ha 23, ne farkedecek? Hadi 23'e indi, 18'lik çıtırlar bu konuda ne düşünecekler acaba? (18cokmug8?). “Onlar anlamaz, daha küçük” diyor olabilirler mi? Bilemedik...

Öte yandan, evet, hepimiz teknolojinin zeki, çevik ve ahlaklısını seviyoruz. Ama itiraf edelim, pantalonu gösteren ütüsü, kampanyayı gösteren sokakta yapılan işleridir. Umarız sadece internette ve sanal bir kampanya olarak kalmaz bu parlak gençlerimizin çalışmaları.

Kampanya blogu için: http://23cokmug3.blogspot.com/
web sayfası için: http://23cokmug3.ozgurweb.net/
email: 23cokmug3@gmail.com

Hiç yorum yok: