27 Temmuz 2007 Cuma

Havalar neden bu kadar sıcak?!


Bu kış neredeyse yağmur yağmadı. Özellikle büyük şehirlerimizde su kaynakları hızla tükeniyor. Milyonlarca yıllık buzullar eriyor. Kutup ayıları uykularından erken uyanıyor. Eko-sisteme bişiyler oluyor!


Biz ne yapıyoruz? İstanbul Büyükşehir Belediyesi durumdan vazife çıkardı. Efendim, bulaşıklarınızı makinada yıkayın, 40 ton su. Traş olurken, diş fırçalarken suyu kapatın, 18 ton su. Oturup hesaplamak gerek her birimize düşen kurtarılabilecek kutsal su miktarını... Zaten biliyoruz ki, bakanlarımız, (ateş, su ve tahta) bir araya gelip açıkladılar ki, bu iş de sorumluluk ev hanımı Ayşe teyze ve kamyon soförü Mehmet amcanın. Asıl görev onların. Düdüklü tencere, akıllı klozet gibi nerelerde akıllarına geldiği belli önlemler öneriyorlar. Tabii hükümetin eli kolu bağlı. Çünkü onları uykusundan uyandırmıyor bu sıcaklar! (haber için: http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=212283)


Fakat gençlerimiz yememiş, içmemiş akranlarını bu konuyla ilgili bilinçlendirmek üzere bir proje başlatmışlar. Geçenlerde ofisimize bir maille gelen habere göre Grup Süpürge kampanyasını başlattı. Amaçları, gençleri Kyoto Protokolü hakkında bilinçlendirmek. Hedefleri ise bu konu ile ilgili olarak gençleri bilinçlendirerek, sivil toplumu harekete geçirmek. Söylediklerine göre arkadaşlarına çok moda teknolojilerle ulaşacaklar.


Elde etmek istedikleri etkiyi şöyle açıklıyorlar:
"İlk başta katılımcıların Kyoto söleşmesini tanımaları sağlanıp bu şoldukları hissini geliştirmek için bir fırsat sağlamış olacağız. Yaptığımız projeyi web aracılığıyla Avrupa’ya duyurmayı planlıyoruz. Projedeki faaliyetler; kırsal kesimden gelen öğrencilerin ve projeye katılan diğer gençlerin ve yöre insanının birlikteliğini ve gençlerin dayanışma içerisinde huzurlu bir ortam sağlamak. Bu ortamda yaşanılası bir cevre ve hayat için bir kamoyu oluşturmak."


Havalar hala çok sıcak, ama en azından birileri düdüklü tencere dışında bir şeyler öneriyor. Evet ama proje ile ilgili ne bir web sayfası, ne de bir email adresi var. Sıcaklar bu gençleri de mi etkiledi? Sizleri sanal ortamlar kadar, sokaklarda da görmek isteriz gençler...

Tekno Baykuş




Hiç yorum yok: